Carta oberta a la candidatura al Rectorat de la CGT-UAB
Desembre 8, 2008 at 4:25 pm 1 comentari
Davant les imminents eleccions al rectorat, la secció CGT-UAB convida els candidats que expliquin la seva posició, en el cas que siguin elegits rector/ra, respecte als següents temes que, en les circumstàncies actuals, considerem del màxim interès per a la universitat:
– Impulsaran en el seu mandat la transparencia en els processos de decisió i en l’aplicació dels compromisos adquirits davant els diferents col.lectius (delegats sindicals, mesa d’universitats, etc) que intervenen als diferents
nivells de la vida acadèmica i docent de la UAB? De quina manera pensen garantir la transparencia en els processos de decisió?
– Defensaran una política global i coherent de professorat i de contractació, especialment en relació a la precarietat laboral, i respecte al compliment dels acords vigents en matèria de condicions contractuals i laborals i quina és la seva opinió? En aquest sentit, ¿com pensen que es pot abordar el problema de la precarietat laboral; quines propostes tenen per asegurar una política global i coherent de professorat i contractació, que disminueixi la creixent desigualtat entre diferents categories de professorat?. Quins impediments consideren que hi ha per complir els acords vigents en matèria de condicions contractuals i com pensen superar-los?
– Propugnaran defensar un model de carrera docent que tingui en compte les necessitats d’una universitat pública independent i de qualitat? L’actual model de carrera docent, els sembla adequat a les necessitats d’una
universitat pública independent i de qualitat? Quins aspectes creuen que s’han de canviar?
– Es comprometen a afavorir un autèntic diàleg en el procés d’implantació de l’anomenat Espai Europeu d’ Educació Superior (conegut com procés de Bolònia), sobretot respecte a les condicions en què s’hauria de fer aquesta adaptació? I més enllà de declaracions genèriques de bones intencions, pensen afavorir en la pràctica un diàleg autènticament democràtic respecte la necessària autonomia en la manera d’aplicar-lo?
– Què els semblen les cada cop més nombroses adhesions als comunicats que demanen diàleg per acostar posicions devant les discrepàncies de fons i de forma respecte a la manera com s’está gestionant la implementació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES)?
– Prendran els candidats una actitud de passivitat o d’enfrontament respecte a les protestes i les crítiques actuals que aquest procés ha generat? Pensen que que la direcció que ha pres el procés actual no és la desitjable i que encara és possible un canvi de rumb?
– Consideren que les demandes que realitzen diferents col•lectius, especialment els estudiants, però també un cada cop més ampli sector de docents, no són raonables i no haurien se ser tingudes en compte per les autoritats acadèmiques? En cas contrari, què pensen fer per tal que el descontentament es pugui canalitzar en un sentit positiu per a benefici de tota la universitat i de la societat?
– Estan informats de les crítiques i protestes que en d’altres països europeus, sobretot a Alemanya, on catedràtics de prestigi internacional, entre els quals un ex ministre del govern de G. Schröder, s’oposen a ‘Bolònia’ perquè consideren el bachelor una “fallida del sistema universitari” i una devaluació absoluta de les titulacions fins ara vigents? I que per aquest i altres motius, exigeixen “una reforma immediata de la reforma”? Quina és la seva opinió/postura al respecte?
– Són coneixedors que en alguns països de la Unió Europea hi ha avaluacions dels nous plans d’estudi i que a diferents carreres universitàries l’abandonament arriba a un 40%? Poden garantir que aquesta deserció no
s’esdevindrà a la UAB?
– Davant els expedients incoats a estudiants de la UAB implicats en diferents accions de protesta, hi haurà acostaments decidits cap a posicions de diàleg i es retiraran els expedients, així com les denúncies que els òrgans rector de la universitat han impulsat, per tal de restablir el necessari clima de diàleg imprescindible per afrontar la nova etapa?
Secció Sindical CGT-UAB
Bellaterra, 5 de desembre de 2008
Entry filed under: Uncategorized.
1 comentari Add your own
Deixa un comentari
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1. Assessors de Veterinària » Eleccions a Rector de la UAB | Desembre 21, 2008 a les 8:49 pm
[…] Aquí deixem links de diferents col·lectius que expressen la seva opinió sobre el tema: – Col·lectiu Repressió política a la UAB […]