28 estudiants i cinc organitzacions polítiques demanden a la UAB per vulneració de drets fonamentals

gener 15, 2009 at 11:42 am 4 comentaris

imagen-157

[Imatge: Bar de Lletres al Desembre]

Avui a les 9.30 del matí s’ han  lliurat els 30.000 fulls de les 28 demandes interposades contra la Universitat Autònoma de Barcelona, en resposta a la sanció anunciada el passat mes de desembre d’expulsió de sis estudiants i sancions públiques per a 22 estudiants més en relació a les mobilitzacions estudiantils contra la reforma universitària (Espai Europeu d’Educació Superior). A la demanda s’han incorporat tres sindicats laborals: CGT de la UAB, CAU -segon sindicat del personal d’administració i serveis de la UAB-, i Co.Bas; dos organitzacions polítiques d’àmbit estudiantil Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i En Lluita donat que entenen que aquestes sancions s’han derivat de l’activitat política d’aquests estudiants al campus de Bellaterra en defensa de la universitat pública i són organitzacions a les quals pertanyen bona part dels estudiants repressaliats. Les demandes corresponents als estudiants expulsats van ser lliurades dimarts i demanen com a mesura cautelar que els estudiants puguin presentar-se als exàmens de febrer.

Jue, 15 de Ene del 2009//11:55
Bolonia.- Los estudiantes expedientados llevan la UAB a los tribunales
Europa Press Cataluña

26 estudiants porten la Universitat Autònoma de Barcelona als jutjats
Agència Catalana de Notícies Societat

Fa 10 anys, la policia espanyola va carregar brutalment contra els i les estudiants a la UAB – Llibertat.cat

Els protagonistes del procés sancionador [d’esquerra a dreta] : Joan Botella, instructor de la major part dels expedients; Lluís Ferrer i Caubet, rector responsable dels expedients; Joan Carbonell, Vicerector d’Estudiants; Rafael Grasa, Secretari General de la UAB; Helena Estalella, Degana de Lletres.

En Ferrer presentà la seva dimissió a l’estiu, ahir va fer traspàs de poders a la nova Rectora i s’en va als EUA a “fer recerca”; en Joan Botella, durant la instrucció dels expedients va declinar presentar-se a rector com va es va recollir en premsa; Helena Estalella ha demanat la baixa per depressió i no es presenta a la reelecció a Deganat; en Rafael Grasa– tot i ser el cervell de l’operació 4deMarç– ha estat anomenat president del Institut Català Internacional per la Pau-. El Viceretorat d’Estudiants, dirigit pel Joan Carbonell, ha estat suprimit per la nova rectora.

imagesimages2images3images4images5

Entry filed under: Uncategorized.

Mocions de la CUP contra les expulsions de 6 estudiants de la UAB La CUP presenta mocions als ajuntaments contra les expulsions i expedients d’estudiants de la UAB, i alguns ajuntaments els donen suport

4 comentaris Add your own

Deixa un comentari

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


REPRESSIÓ ÉS…

Acció empresa, i estat o situació consegüentment creats, per una persona o per un grup o una classe socials o polítics, que tenen un cert poder o detenen aquest oficialment, sobre una altra persona o sobre un altre o altres grups socials o polítics, per tal de mantenir una situació determinada. (Font: Gran Diccionari de la Llengua Catalana)

BREU SITUACIÓ ACTUAL

6 estudiants expulsats, 22 sancionats. S'ha fet un recurs a la justícia ordinària i la UAB es nega a les mesures cautelars demanades pels jutjats.

1531uab(arroba)gmail.com

Per a qualsevol notícia, aportació, sugerència, donar ànims, aportar propostes, donar un cop de mà, ...

Blog Stats

  • 21.391 hits
gener 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031